Op scheepswerf van De Hoop in Tolkamer heeft zaterdagmiddag 19 januari 2019 de tewaterlating plaatsgevonden van de Celebrity Flora. Het is het eerste expeditieschip van de Amerikaanse rederij Celebrity Cruises dat speciaal wordt gebouwd voor de Galapagos Eilanden. De Celebrity Flora is een van de grootste schepen die de afgelopen 10 jaar op de werf zijn gelanceerd.

De Celebrity Flora is afgelopen week gearriveerd in Schiedam na een succesvol transport vanaf de werf van De Hoop in Lobith/Tolkamer. Het eerste nieuwbouw expeditieschip van Celebrity Cruises ligt nu aan de kade bij Mammoet. Daar start de laatste fase van haar bouw. De zeetesten staan gepland rond 10 april. De uiteindelijke oplevering van het schip, dat speciaal voor de Galapagos Eilanden wordt gebouwd, zal in april plaatsvinden.

De Celebrity Flora zal in haar inaugurele seizoen verschillende 11- en 12-daagse cruises varen (met een optie voor een 17-daagse route) naar bestemmingen in de regio in 2019 en 2020. Met Baltra op de Galapagos Eilanden als thuishaven zal Celebrity Flora van Celebrity Cruises haar maiden voyage varen op 26 mei 2019. De verkoop is reeds van start gegaan.