TOLKAMER – Dik Korving, frontman van de Bluesbreakers, organiseert dit jaar voor de 16e keer de ‘Rhytm & Bluesroute Tolkamer’. Een evenement, dat al jaren gehouden wordt de avond voor koningsdag 26 april. Een evenement dat elk jaar bekender en groter wordt.

Zeker dit jaar, nu Stichting Horeca Tolkamer (SHT) ook de schouders eronder gaat zetten. Met als gevolg dat dit jaar voor het eerst acht bands te horen zijn in de verschillende horecagelegenheden in en om Tolkamer. De afgelopen jaren klonk de blues reeds bij De Taveerne, café Het Anker, café De W8 en op de Kade bij Kade 7 en Strand 9. Dit jaar stappen ook de andere leden van SHT in. En wel De Swaenebloem op de Bijland, restaurant De Copera op de Spijksedijk en aan boord van partyschip De Graaf van Bylant.

Vervoer met de Plokmobiel

Gedurende de hele avond zal er vervoer pendelen tussen De Copera, via de etablissementen in Tolkamer, richting De Swaenebloem. Bij duidelijk aanwezige haltes kan er in- en uitgestapt worden.

Creatie Bloes-roete.

Bedoeling is ook dit jaar, om het centrum van Tolkamer enigszins op te leuken, gedurende dit evenement. De opzet is om een slinger te maken van aan elkaar geknoopte ‘Bloesen’. Op deze manier is precies de route te volgen vanaf partyschip Graaf van Bylant tot De Taveerne. De Bloesroete. Enkele honderden meters. Vandaar de vraag aan eenieder, om afgedankte ‘bloesen’ af te geven bij kade 7 in Tolkamer. Dames van ‘het kunstclubje’, die ook verantwoordelijk zijn voor ‘Blues-bushaltes, gaan van alle ingeleverde bloeses iets moois maken. DUS: 26 april naar Tolkamer!

Bluesroute