Op scheepswerf van De Hoop in Tolkamer heeft maandag 30 december 2019 om 11:00 de tewaterlating plaatsgevonden van de Silver Origin. 

Expeditieschip Silver Origin wordt een ultraluxe cruiseschip dat gaat varen bij de Galapagos Eilanden. De Silver Origin zal maximaal 100 passagiers kunnen meenemen.

Vanaf de zomer van 2020 bouwt het all-suite schip voor 100 passagiers voort op de opgebouwde knowhow van Silversea op de Galapagos-eilanden.  Een gecertificeerd expeditieteam van Silversea neemt je mee op expeditiecruise door middel van dagelijkse briefings, lezingen, video’s en wetenschappelijke informatie;. Daarnaast vind je een authentieke lokale gerechten aan boord, bereid door deskundige Ecuadoraanse chef-koks.

Silver Origin bevat acht verschillende suitecategorieën. De grootste, de Owner’s Suite, biedt een ongekend uitzicht. Gasten in elke suite kunnen gebruik maken van een eigen balkon of hebben een infinity balkon, waarbij de ramen naar beneden opengeschoven kunnen worden.

Een bouwgelijk schip is overigens de Celebrity Flora van Celebrity Cruises. Deze is op 19 januari 2019 te water gelaten.

Een kijkje tijdens de bouw van de  de Silver Origin op Scheepswerf de Hoop in Tolkamer.

Na de tewaterlating wordt de Silver Origin terug gesleept naar de werf, waar het verder zal worden afgebouwd.